Meny Lukk

ReCaptcha

 

Jeg har forstått det slik at det er en del som ikke vet hva dette er.  Jeg skal i denne artikkelen forsøke å forklare hvordan dette fungerer.

Det er noe vi bruker på våre hjemmesider for å forhindre spam-innlegg i kommentarfelter, gjestebøker og lignende…

CAPTCHA (forkortelse for «Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart») er en type omvendt turingtest for å finne ut om brukeren er en datamaskin eller et menneske. Vi bruker på våre sider en oppgradert versjon av dette som heter ReCaptcha. Dette systemet eies av Google og brukes på milloner av websider verden over for å forhindre spam/reklameinnlegg fra roboter som scanner internett etter ubeskyttede sider for så å begrave dem i uønsket reklame.

Alt du som bruker av denne siden trenger å gjøre når du ønsker å kommentere et innlegg eller skrive i gjesteboken vår er å lese av teksten som vises slik som på bildet under her, før du sender ditt innlegg. I dette tilfellet viser bildet tallene «109». Disse skriver du inn i tekstfeltet under bildet før du trykke på knappen for å registrere/sende din kommentar eller innlegg. I noen tilfeller holder det enkelt å greit å huke av for at du ikke er en robot før du registrerer innlegget ditt. 

Disse boksene, så lenge de er til stede, vil som regel være å finne nederst på siden under skjemaet du nettopp har fylt ut. Hvis du ikke svarer på denne testen vil ikke innlegget ditt bli lagret på siden. 

Dette skal være veldig enkelt for alle å få til. Har du problemer med å lese hva som står på bildet kan du trykke på den runde sirkelen bestående av to piler til høyre for feltet hvor du skal skrive inn svaret ditt. Da laster du inn et nytt bilde med en ny tekst eller en ny tallkombinasjon. Du skal også kunne lytte til tallene eller bokstavene ved å trykke på høytaleren hvis du ikke klarer å lese teksten på noen av bildene.

MERK: Du vil kun bli bedt om å skrive inn disse kodene så lenge du ønsker å kommentere på våre sider som GJEST. Hvis du har registrert deg som bruker og logger inn på siden FØR du poster en kommentar eller et innlegg, så vil ikke denne boksen vises for deg og du slipper å skrive inn disse kodene 🙂

Håper dette har vært oppklarende for dere som ikke har skjønt dette tidligere! 🙂 Skulle noe være uklart håper jeg dere sier i fra til oss i en epost til: webmaster(krøllalfa)andersdal-kristofferjord.no.

Related Images:

Relaterte Innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.