Meny Lukk

Statens vegvesen har funnet 80 alvorlige mangler etter å ha inspisert fire tunneler i Tromsø

Manglene er så alvorlige at de karakteriseres som «hastesak akutt». I tillegg «behovsmeldes» det ytterligere 36 tiltak i de fire tunnelene.

Videre kommer det også en lang rekke manglende dokumentasjon for tunnelene. På flere av punkter er tilstanden registrert som avvik etter krav i Statens vegvesens håndbok N500, eller etter tunnelsikkerhetsforskriften.

De fire tunnelrapportene omhandler Kvalsundtunnelen mellom Kvaløya og Ringvassøya, Isbergantunnelen i Ramfjord, Sørskartunnelen i Finnvikdalen og Oterviktunnelen på yttersida av Kvaløya.

Intern gjennomgang

Rigmor Thorsteinsen, avdelingsdirektør i i Statens vegvesen, sier at hun ikke har lyst til å kommentere rapportene akkurat nå fordi de nylig har mottatt dem.

– Vi skal i januar ha en intern gjennomgang av rapportene, og så skal vi svare innen svarfristen hva vi skal gjøre. Inspeksjonen av Kvalsundtunnelen ble foretatt i mai, og det har pågått arbeid der i sommer. En god del av de mest akutte reparasjoner ble tatt i sommer. Men det er også en del større ting som krever særskilte bevilgninger, sier Thorsteinsen.

Kilde: nordlys.no

Les hele saken ved å klikke HER (krever pluss abb.)

Rapporten fra Isbergantunnelen kan lastes ned HER.

Related Images:

Relaterte Innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.