Meny Lukk

Ski-Turister i Andersdal

Idag har vi hatt besøk av NRK oppe i Øvre Andersdal vedrørende problematikken vi har med ski-turistene som besøker bl.a. Gorzelvtind for å kose seg på ski.

I går hadde undertegnede besøk helt opp på gårdsplassen av disse turistene. De tok seg til rette liksågreit på hustrappa for å rigge seg klar til tur. Undertegnede trodde et øyeblikk at noen holdt på å bryte seg inn i huset og reagerte deretter med å be dem forlate området før politiet ble kontaktet.

Dette har vært et vedvarende problem over lang tid, at folk rett å slett tror gårdene i dalen står tomme, og at det da plutselig er OK å kjøre helt opp på tunet og parkere bilene sine rett utfor husdøra til oss som bor her. I tillegg opplever vi at de gjør sitt fornødne (både nummer 1 og nummer 2) rundt bilene og i innkjørslene våre før de forlater. Det blir også kastet store mengder søppel rett på bakken.

Vi håper nå som NRK har tatt tak i dette og lager et innslag på Nordnytt om denne problematikken at flere får med seg at denne typen oppførsel ikke er ok.

Innslaget sendes trolig allerede på Nordnytt i kveld.

Se innslaget her:

https://www.nrk.no/troms/her-ser-du-nordnytt_-1.13992262

 

05.04:

Saken ble også nevnt i morgensendingen på NRK Troms idag 05.04. Der sier de at Tromsø kommune er avhengig av å få med seg utviklingslagene og Visit Tromsø for at det skal bli bedre tilrettelagt for turismen. Det sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg. Steinveg sier kommunen har planer om å gjøre tiltak for å slippe uønsket forsøpling osv. i distriktene, men at de ikke kan iverksettes før til våren/sommeren når snøen og tela er borte.

Nå er det viktig at vi pusher på frem mot våren slik at vi kan få toaletter, søppelbokser og skilt på plass slik at vi får satt en stopper for dette en gang for alle.

Related Images:

Relaterte Innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.